T-Mobile forceert aanpassingen reclamecampagne KPN

10 juli 2019

Naar aanleiding van een kort geding dat telecomprovider T-Mobile startte tegen marktleider KPN, heeft KPN haar ‘Beter Netwerk, Beter Leven’ campagne gewijzigd.

In het kort geding heeft T-Mobile verschillende reclame-uitingen van KPN aan de kaak gesteld, waarin KPN stelde de ‘beste’ te zijn op verschillende vlakken. T-Mobile vond dat dit ongeoorloofd en misleidend was, zeker aangezien het netwerk van T-Mobile zelf al jaren achtereen als beste uit de test komt van het gerenommeerde P3 Group. Tijdens de zitting gaf KPN aan vrijwel alle door T-Mobile aangevallen uitingen gewijzigd te hebben en zo te zullen laten, op de uiting ‘Beter Netwerk’ na. In het vonnis van maandag 8 juli 2019 heeft de voorzieningenrechter geoordeeld dat deze claim, uitgaande van de gewijzigde versie van KPN’s website, niet als vergelijkend kon worden gezien.

In reconventie heeft KPN een reclame-uiting van T-Mobile aangevochten waarin T-Mobile beloofde als eerste een landelijk 5G-netwerk in 2020 uit te rollen in Nederland. De bezwaren van KPN werden door de voorzieningenrechter van de hand gewezen, omdat KPN geen spoedeisend belang meer had bij deze vordering en op geen enkele wijze had onderbouwd waarom zij nooit eerder bezwaar had gemaakt tegen deze campagne.

Gregor Vos en Rutger Stoop stonden T-Mobile in deze procedure bij.