Gregor Vos

“Absolutely fantastic and someone who is really successful in the trademarks field: he is one of the big names you often see on significant litigation projects.” – Who’s Who Legal

Gregor Vos is sinds 1 januari 2016 als partner verbonden aan Brinkhof. Hij is advocaat sinds 1994 en al sinds die tijd gespecialiseerd in intellectuele eigendom (IE). Gregor is een allround IE-procesadvocaat met een praktijk waarin de nadruk ligt op merken, vormgeving en reclame. Gregor heeft met succes geprocedeerd in een groot aantal belangrijke merkzaken, zowel in Nederland als voor Europese instanties zoals het Europees merkenbureau en het Europese Hof van Justitie. Hij staat een keur aan houders van (bekende) merken en design bij in diverse branches, zoals mode, sport, ‘fast moving consumer goods’ en speelgoed. Verder heeft Gregor ook veel ervaring op het gebied van reclame, en in het bijzonder farma-reclame.

Gregor is een gerenomeerde IE-advocaat over wie Chambers zegt: “Clients highlight him as somebody who is reliable and can handle complicated cases, further noting he is very knowledgeable, very fast and responsive”. WTR1000 heeft Gregor omschreven als: “a legend in the trademark field who deserves all the accolades he receives. An excellent courtroom performer, Vos is a charismatic, strategic thinker who has a clear analytical mind and knows exactly which points to push.

Gregor is tevens geschillenbeslechter voor conflicten over domeinnamen bij het WIPO in Genève, zowel voor .nl domeinnamen als voor generieke top-level domeinnamen. Hij geeft regelmatig lezingen en cursussen in binnen- en buitenland en publiceert met regelmaat in vaktijdschriften en handboeken. Verder is Gregor bestuurslid van de BMM, de Beneluxverenging voor Merken- en Modellenrecht.

Gregor heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht
  • Intellectueel eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.