Hanneke Kooijman procedeert en adviseert op het gebied van mededingingsrecht, consumentenrecht en gereguleerde sectoren. Zij richt zich in het bijzonder op de digitale sector. Zij is in 2016 in dienst getreden bij Brinkhof.

Hanneke is in 2015 cum laude afgestudeerd aan Tilburg University met een master European Public Law en een bachelor Nederlands Recht. Daarnaast heeft zij een semester aan de Ruprecht-Karls Universität te Heidelberg gestudeerd. Haar afstudeerscriptie ging over consumentenwelvaart als doel van het mededingingsrecht, en de toepassing hiervan in de handhavingspraktijk van de ACM. Vervolgens heeft zij gewerkt als Europeesrechtelijk jurist bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hanneke is lid van de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER) en de Vereniging voor Mededingingsrecht (VvM). Hanneke beheerst vloeiend Engels en Duits.

‘Hanneke Kooijman is the rising star within the ranks of Brinkhof’s EU and competition practice.’ Legal500

Hanneke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Economisch ordeningsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.