Manon Oostveen (beëdigd in 2017) adviseert en procedeert op het gebied van het informatierecht, met een focus op het privacy- en gegevensbeschermingsrecht.

Manon heeft ruime ervaring met complexe privacyzaken en vragen over het gegevensbeschermingsrecht, over onderwerpen zoals datalekken, rechten van betrokkenen, DPIA’s, handhaving en (internationale) doorgifte van persoonsgegevens. Zij adviseert en procedeert ook over juridische kwesties op het gebied van telecommunicatie en de vrijheid van informatie. Cliënten vertegenwoordigde zij in rechtszaken en procedures bij toezichthouders over onder andere het gerechtvaardigd belang onder de AVG, het ‘recht om vergeten te worden’ en de Wob. In-house ervaring verwierf zij door secondments in de professional services en consultancy sector. Manon heeft bijzondere interesse in en ervaring met zaken over gezondheidsgegevens.

Voordat Manon bij Brinkhof in dienst trad, werkte zij aan het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam aan haar proefschrift over fundamentele rechten en het Europese gegevensbeschermingsrecht in de context van big data. Zij heeft diverse publicaties op haar naam staan en spreekt geregeld als gastdocent aan (met name) universiteiten.

Haar algemene rechtenstudie volgde zij aan de Universiteit Utrecht en Uppsala University in Zweden, met specialisaties op het gebied van IE- en IT-recht aan de Universiteit van Amsterdam en de Leibniz University Hannover in Duitsland. Tijdens haar studie was zij voorzitter van een studentenvereniging en medeoprichter van de Studievereniging voor Informatierecht.

Manon heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Privacyrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.