Rien Broekstra (beëdigd in 2015) procedeert over Nederlandse en Europese octrooien bij de Nederlandse rechter en bij het Europees Octrooibureau.

Voordat hij zijn LLM-diploma in informatierecht behaalde in 2014, is Rien opgeleid als informaticus. Hij behaalde zijn MSc-diploma in de Telematica (netwerktechnologie) aan de Universiteit Twente in 2007. Vanwege zijn solide technische achtergrond is Rien het best op zijn plek in geschillen over technisch complexe materie – in het bijzonder op het gebied van elektrotechniek, softwareoctrooien en telecommunicatie, waaronder standaard-essentiële octrooien.

Cliënten waarderen Rien vanwege zijn diepgaande begrip van de technologie, en het vermogen om dat begrip effectief in te zetten in de rechtszaal. Rien is als “rising star” opgenomen in de 2019-editie van Legal 500, en in de 2020/21-editie van IP Stars. Tot Riens cliënten behoren smartphonefabrikanten Xiaomi, Oppo en Wiko, en elektronicaconcern Delta Electronics.

Rien is lid van beroepsvereniging AIPPI, en bijdragend lid van The Sedona Conference.

 Rien spreekt vloeiend Engels en Duits.

Rien heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectueel eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.