Wieke van Angeren

“She is a true example of a partner with a relationship to the customer.” – Chambers and Partners Europe

Wieke van Angeren (beëdigd in 1998) is gespecialiseerd in het opstellen en uitonderhandelen van commerciële contracten met een focus op software en IT (sourcing, licenties, SaaS, e-commerce). Daarnaast houdt zij zich bezig met IT geschillen.

Wieke staat regelmatig partijen als banken en verzekeraars, en partijen uit de TMT-sector bij in uiteenlopende sourcing en IT projecten. Verder adviseert zij cliënten inzake licentie-, distributie- en franchise-arrangementen.

Legal directories en cliënten zeggen over Wieke: “Wieke van Angeren advises on commercial contracts particularly within the software and IT sector, with an additional specialism in IT and technology in the financial sector. Clients consider her to be ‘very experienced, dedicated and determined to deliver milestones within a deadline; she is a true example of a partner with a relationship to the customer’.

Wieke geeft regelmatig lezingen en cursussen op haar vakgebied, zowel aan bedrijfsjuristen als aan advocaten. Zij voltooide in 2007 de postdoctorale opleiding “Nationaal en Internationaal Contracteren” aan de Grotius Academie en zij is sinds 2016 docent aan de Grotius opleiding Informaticarecht (onderdeel Outsourcing).

Wieke is sinds 1 januari 2015 als partner verbonden aan Brinkhof. Zij werkte tot 2015 als counsel bij Freshfields in Amsterdam. Daar heeft zij de IT en sourcing praktijk opgezet en geleid, na eerst een half jaar bij het kantoor in Frankfurt te hebben gewerkt. Zij studeerde in 1998 af aan de Universiteit Utrecht.

Wieke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • ICT-recht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.