Auteursrecht

Op veel van wat wij dagelijks gebruiken en consumeren rust auteursrecht: op muziek, boeken en kunst, maar ook op allerlei soorten tekst, beeld, geluid, ontwerp en software.

Voor veel organisaties vormen auteursrechten een belangrijk deel van hun waarde – zonder auteursrecht kunnen zij niet bestaan. Andere organisaties, zoals omroepen, kunnen alleen voortbestaan als zij voor een redelijk bedrag gebruik kunnen maken van auteursrechtelijk beschermde werken van anderen. Tussen de eigenaren en gebruikers van beschermde werken staan de tussenpersonen die internetcommunicatie mogelijk maken. Zij staan onder toenemende druk staan om “meer te doen” om inbreuken tegen te gaan, en tegelijkertijd om “minder te doen” om de informatieconsumptie van hun gebruikers te beïnvloeden.

Eigenaren en gebruikers van auteursrechten willen weten wanneer iets beschermd is, welke handelingen onder het auteursrecht vallen, en of zij een redelijke licentiedeal kunnen of moeten afsluiten. Tussenpersonen moeten weten hoe ver hun verplichtingen en verantwoordelijkheden reiken, en wanneer zij zelf aansprakelijk kunnen worden gesteld voor wat hun gebruikers doen. Alle spelers hebben deskundige bijstand nodig als een geschil moet worden opgelost of uitgeprocedeerd.

Door de ontwikkeling van digitale distributietechnologieën is het auteursrecht ingewikkelder geworden, en zijn de financiële belangen toegenomen. Daarom is het belangrijker dan ooit om het beste juridische advies in te winnen. Brinkhof is een erkende marktleider op het gebied van auteursrecht. Ons team werkt voor veel van de bekendste bedrijven ter wereld en beschikt over brede expertise, zowel bij het beschermen van de exclusieve rechten van auteurs als bij het begeleiden van gebruikers en tussenpersonen door het auteursrechtendoolhof.

Nieuws

Geen nieuws gevonden