Werken bij Brinkhof

Brinkhof is opgericht in 2005 en inmiddels uitgegroeid tot een kantoor van ongeveer 70 medewerkers (inclusief 15 partners). Van advocaat tot secretaresse; iedereen streeft een topniveau na. Het merendeel van de partners is opgeleid op de Zuidas. Die legacy hebben ze meegenomen, samen met de wens om op een andere manier te werken.

Bij Brinkhof heerst een persoonlijke en betrokken sfeer. Men kent elkaar en toont oprechte interesse in de ander. Er wordt veel gelachen en goed voor de mensen gezorgd.

Openstaande vacatures

Advocaat-medewerker / Senior medewerker Privacy

Vanwege continue groei van het privacyteam zijn wij per direct op zoek naar een (senior) advocaat medewerker.

Wie wij zoeken

De advocaat-medewerker/senior medewerker die wij zoeken heeft (ongeveer) 4 tot 8 jaar ervaring in de advocatuur, in de top van de markt.

Je bent een excellente advocaat met passie voor technologie en informatierecht en hebt een grote belangstelling voor ontwikkelingen op het gebied van het privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Je hebt ervaring met bestuursrechtelijke en/of civielrechtelijke procedures in zaken over het gegevensbeschermingsrecht en adviseert graag op het hoogste niveau. Je bent een scherpe denker, hebt de onderzoeksvaardigheden om feitelijk en juridisch het onderste uit de kan te halen, en het denk- en schrijftalent om ook complexe processtukken aansprekend en begrijpelijk te verwoorden. Je bent in staat om zelfstandig een dossier te behandelen en tegelijkertijd ben je een prettige teamplayer met een gezonde dosis humor. Je werkt graag met een grote verscheidenheid aan klanten van over de hele wereld en kunt zowel in het Nederlands als in het Engels helder en zorgvuldig communiceren.

Wat wij bieden

Je komt te werken binnen het privacy-team onder leiding van Quinten Kroes. Dit team is onderdeel van de afdeling Communications waar we samenwerken met getalenteerde advocaten die adviseren en procederen over complexe juridische zaken in aangrenzende rechtsgebieden zoals het mededingingsrecht, IT contracting  en mediarecht en uitingsvrijheid. Onze advocaten zijn superspecialisten, en veel van onze cliënten ook.

Naast de inhoud is een goede werksfeer voor Brinkhof van groot belang. Werken op topniveau vinden wij vele malen prettiger als er ook oog is voor elkaar en er gelachen wordt. Je merkt dit al bij de eerste kennismaking met onze mensen.

Wat wij doen

De advocaten van het privacyteam van Brinkhof werken samen aan complexe processtukken en pragmatische adviezen over de volle breedte van het privacy- en gegevensbeschermingsrecht. We adviseren een breed scala aan bedrijven – van groot internetplatform tot startup – die actief zijn in onder andere telecommunicatie, media en technologie sectoren.

Daarnaast vertegenwoordigen we onze cliënten regelmatig in procedures bij de rechter, of instanties als de Autoriteit Persoonsgegevens en de Autoriteit Consument & Markt over privacyregulering en toezicht, het telecommunicatierecht en openbaarheid van bestuur.

Ben je geïnteresseerd in de rol die wij bieden of wil je om te beginnen meer weten over het privacyteam of Brinkhof? Neem dan contact op met Quinten Kroes, Partner privacyrecht; quinten.kroes@brinkhof.com, +31 20 30 53 226 of Marleen Janmaat, HR Manager; marleen.janmaat@brinkhof.com, +31 20 30 53 290.

Juridisch secretaresse octrooirecht

Ons octrooiteam zoekt versterking van een ambitieuze, hands-on en enthousiaste juridisch secretaresse. Binnen een team van 20 advocaten en 4 andere top secretaresses zorg jij ervoor dat de werkdag soepel verloopt, houd je overzicht en let je er op dat niemand iets ontgaat. Jij bent in control!

Je komt te werken in een hecht team dat elkaar helpt waar nodig. Elke dag is anders en het tempo ligt hoog. Je moet goed prioriteiten kunnen stellen, houdt de strakke deadlines in de gaten en dient processtukken nauwkeurig en op tijd in. Je bent overal bij betrokken. Er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen en er is oog voor elkaar.

Herken jij jezelf in onderstaande?

 • Je hebt HBO denk- en werkniveau;
 • Je bent nauwkeurig, organisatorisch sterk, proactief, betrokken en flexibel;
 • Je hebt uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je beheerst het MS-office pakket;
 • Je bent een teamplayer en hebt een goed gevoel voor humor;
 • Ervaring in de advocatuur is geen must.

De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • het assisteren bij het voorbereiden van processtukken en indienen van producties;
 • nieuwe dossiers aanmaken, opbouwen en beheren;
 • deadlines bewaken in procedures en de advocaten hierop attenderen;
 • declareren in Legalsense, ons financieel systeem;
 • correspondentie opstellen en verwerken;
 • het plannen van reizen en de mogelijkheid om bij het interne Travelteam aan te sluiten;
 • naast je secretaressewerk is het mogelijk om kantoor-evenementen te helpen organiseren, zoals de jaarlijkse wintersport, kerstlunch, themaborrels, kantooruitjes en andere bedrijfsevents.

Dit is wat wij jou bieden:

 • Een uitdagende, leuke functie waarin je jezelf verder kan ontwikkelen;
 • Een functie voor 40 uur (5 dagen) per week, maar parttime voor 32 uur (4 dagen) of 24 uur (3 dagen) per week is bespreekbaar;
 • Wij geloven erin om het beste uit onze medewerkers te halen, daarom stimuleren wij ontwikkeling en bieden cursus- en/of trainingsmogelijkheden aan;
 • Werken op één van de mooiste locaties van de stad: Bickerseiland;
 • Elke dag een uitgebreide en vers bereide lunch;
 • Mogelijkheid tot hybride werken;
 • De hoogte van het salaris is afhankelijk van jouw ervaring;
 • Boven op je vaste salaris krijg je een 13e maand en deel je mee in de winst;
 • 30 vakantiedagen bij fulltime dienstverband

Word jij enthousiast van deze uitdagende en afwisselende baan? Solliciteer dan door jouw CV en sollicitatiebrief te sturen naar hr@brinkhof.com, t.a.v. Barbara Strooker, onder vermelding van ‘Vacature juridisch secretaresse octrooirecht’.

Wij laten zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismaking.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Barbara Strooker (barbara.strooker@brinkhof.com, +31 20 305 32 65).

HR medewerker

Voor de uitbreiding van het huidige HR team zijn wij op zoek naar een HR medewerker. Ben jij graag de spil van de administratieve HR-processen, ben je daarin proactief en werk je graag in teamverband? Dan zoeken we jou!  

Een belangrijk deel van je werkzaamheden is het verzorgen van de salaris- en personeelsadministratie. Hierbij kun je denken aan: het regelen van de in-, door- en uitstroom van medewerkers, het verwerken van mutaties op HR-gebied en het voorbereiden van correspondentie richting medewerkers.  

Wat ga je nog meer doen:

 • je beheert personeelsgegevens en houdt deze up-to-date;
 • je beantwoordt zelfstandig vragen van leidinggevenden en werknemers;
 • je bereidt zelfstandig mutaties voor de payroll voor;
 • je ondersteunt  bij HR-projecten zoals optimaliseren beoordelingssysteem, salarisbenchmark;
 • je voert werving- & selectieprocedures uit en volgt deze op.

Wat bieden wij jou:

 • werken in een professionele én persoonlijke omgeving met top collega’s;
 • goede arbeidsvoorwaarden (o.a. 30 vakantiedagen en een dertiende maand met winstdeling);
 • ruimte voor opleiding en ontwikkeling;
 • iedere dag een verse en gezonde lunch;
 • veel sociale activiteiten;
 • een kantoor op het Bickerseiland, een van de mooiste locaties in de stad Amsterdam.

Wat wij zoeken:

De ideale kandidaat is een echte teamplayer, is enthousiast en positief ingesteld. Je bent communicatief vaardig, hebt een goed inlevingsvermogen, toont initiatief en hebt een gezonde dosis humor. Je bent stressbestendig, accuraat, flexibel en je houdt van aanpakken. Daarnaast ben je klantgericht en vind je het leuk om processen te verbeteren en te vernieuwen.

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding op HRM-gebied en minimaal 1 jaar werkervaring in een ondersteunende HR-functie. Het is handig om al ervaring te hebben in de advocatuur, maar dat is niet strikt noodzakelijk.

Overige vereisten:

 • 3 of 4 dagen per week;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • goed Engels in woord en geschrift is een pré;
 • ruime ervaring met MS Office (Outlook, Word, Excel en Powerpoint).

Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving? Of heb je vragen? Neem dan contact op met Marleen Janmaat; marleen.janmaat@brinkhof.com, 020-305 32 90.

Ervaren stagiaire of beginnend advocaat-medewerker informatierecht (media en platforms)

Wie wij zoeken

De ervaren stagiaire of beginnend advocaat-medewerker die wij zoeken heeft (ongeveer) 2 tot 4 jaar ervaring in de advocatuur.

Je hebt ervaring in een civiele procespraktijk, affiniteit met het informatierecht en een grote belangstelling voor de ontwikkelingen en spelers binnen de online/mediasector. Je wil niet alleen aansprekende en maatschappelijk relevante zaken voeren, maar ze ook winnen. Je hebt dus de onderzoeksvaardigheden om feitelijk en juridisch het onderste uit de kan te halen, en het denk- en schrijftalent om ook complexe processtukken aansprekend en begrijpelijk te verwoorden. Door de internationale context van ons werk is het belangrijk dat je Nederlands en Engels allebei uitstekend zijn. Enige beheersing van het Frans, Duits of een andere Europese taal is niet vereist maar wel buitengewoon nuttig.

Wat wij te bieden hebben

Het media- en platformteam bestaat uit drie partners (Remy Chavannes, Dorien Verhulst en Anke Strijbos), drie medewerkers, twee advocaat-stagiaires en ‘of counsel’ Prof. Bernt Hugenholtz. Wij werken intensief samen met onze cliënten, met elkaar en met kantoorgenoten die zich richten op aangrenzende rechtsgebieden. Onze advocaten zijn superspecialisten, en veel van onze cliënten ook.

Naast de inhoud is een goede werksfeer voor Brinkhof van groot belang. Werken op topniveau vinden wij vele malen prettiger als er ook oog is voor elkaar en er gelachen wordt. Je merkt dit al bij de eerste kennismaking met onze mensen.

Wat wij doen

De advocaten van het media- en platformteam van Brinkhof werken samen aan complexe processtukken en pragmatische adviezen over de volle breedte van het (vooral digitale) informatierecht, met de nadruk op de grensvlakken van auteursrecht, mediarecht, privacyrecht en uitingsvrijheid.

Een belangrijk deel van ons werk doen wij voor online platforms, die onder een maatschappelijk en juridisch vergrootglas liggen en een sleutelrol spelen in zowat alle spannende vragen van het moderne informatierecht. Die vragen veranderen voortdurend: het afgelopen jaar voerden wij onder meer procedures over zoekresultaten, advertenties, app stores, reviews, klantgegevens en handelspraktijken, maar volgend jaar verlegt de discussie zich wellicht weer naar andere producten, processen of problemen.

Wij vertegenwoordigen daarnaast een breed scala aan media-, data- en softwarebedrijven, in civiele en bestuursrechtelijke zaken over mediaregulering en -toezicht, onrechtmatige publicaties, digitaal en audiovisueel auteursrecht, openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie.

Bovendien adviseren wij diverse internationaal opererende technologie- en mediabedrijven op Europese schaal over toezicht op mediadiensten, en over de totstandkoming en implementatie van voor hen relevante EU-regels zoals de Digital Services Act, DSM-auteursrechtrichtlijn, AVMS-richtlijn, etc. In dat kader adviseren we ook regelmatig over mogelijke wijzigingen in producten of processen om nieuwe regels na te leven.

Ben je geïnteresseerd in de rol die wij bieden of wil je om te beginnen meer weten over team media en platforms of Brinkhof? Neem dan contact op met Remy Chavannes (remy.chavannes@brinkhof.com), Dorien Verhulst (dorien.verhulst@brinkhof.com) of Anke Strijbos (anke.strijbos@brinkhof.com).

Patent litigator met een achtergrond in elektronica en telecom

Brinkhof is op zoek naar mensen met een technische universitaire opleiding (MSc of PhD) die juridische affiniteit hebben. Heb je een achtergrond in de natuurkunde, informatica of elektrotechniek en lijkt het je leuk om die kennis aan te wenden om procedures bij de rechtbank te winnen? Dan is deze functie iets voor jou. Veel van onze procedures gaan over software, elektronica en telecommunicatie. Wij werken daarbij in teams om met de optimale mix van juridische en technische argumenten het beste resultaat voor onze cliënten te bereiken.

Voor onze techpraktijk zoeken wij versterking van iemand met een technische achtergrond die onderdeel van dit team wil uitmaken. Voor deze functie komen octrooigemachtigden of octrooigemachtigden-in-opleiding in aanmerking, maar ook mensen die nog geen ervaring hebben met (octrooi)recht. Het parttime volgen van een rechtenstudie behoort tot de mogelijkheden. Voor een oriënterend gesprek kun je altijd contact opnemen met onze patent litigators Rien Broekstra (informatica en rechten) en Koen Bijvank (scheikunde en rechten).

Studentstage

Ben je geïnteresseerd in een studentstage bij Brinkhof? Klik dan hier.

Solliciteren

Herken jij jezelf in de focus en ambities van Brinkhof? Stuur ons dan jouw motivatiebrief met CV, studieresultaten, eindexamenresultaten en andere relevante documentatie aan werkenbij@brinkhof.com of:

Brinkhof Services B.V.
T.a.v. Marleen Janmaat
Grote Bickersstraat 74-78
1013 KS Amsterdam

Procedure

Wanneer jouw brief en bijlagen ons aanspreken, word je zo snel mogelijk uitgenodigd voor een gesprek. Voor toekomstige advocaat-stagiaires en medewerkers zijn er drie gesprekken met de partners van verschillende praktijkgroepen en een informele kennismakingslunch met advocaat-stagiaires en medewerkers. Op verzoek kan de procedure in zeer korte tijd worden doorlopen.

Tevens wordt voorafgaand aan het tweede gesprek door middel van drie korte testen een beeld gevormd van je abstracte intelligentie, je numerieke vaardigheden en je vermogen om verbale informatie te verwerken. Ten aanzien van dat laatste wordt -door middel van een Watson Glaser test- getoetst op het kunnen definiëren van een probleem, selecteren van de juiste informatie om een probleem te kunnen oplossen, herkennen van gefundeerde en ongefundeerde veronderstellingen, formuleren en selecteren van relevante hypothesen en trekken van juiste conclusies.

Als we je een aanbod doen om bij ons te komen werken, dan zullen we je vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te leveren.

Volg ons op LinkedIn en Instagram om op de hoogte te blijven van de actuele vacatures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.